Murupolku-navigointi

Kata Safetyn tarina

Kuinka kaikki sai alkunsa ja mitä aiomme tulevaisuudessa. Tutustu Katan tarinaan.

2016 - Suomen Turvaympyrä perustetaan

Janne Rahunen aloittaa yrittäjyyden Suomen Turvaympyrä Oy:n perustamisen myötä. Alussa palveluihin kuuluvat palokatkot ja väestönsuojat.

2018 - Kata-Electronics osaksi Turvaympyrää

Säteilymittareita valmistava Kata-Electronics, jolla on historiaa aina vuoteen 1986 saakka, liittyy osaksi Turvaympyrää.

2019 - Nimenmuutos Kata Safety Oy:ksi

Kaikki yrityksen toiminnot yhdistetään saman brändin alle. Kata Safety on nyt säteily-ja paloturvallisuuden sekä väestönsuojelun asiantuntija.

2020 - Keski-Suomen toimipiste avataan

Palvelupuoli laajenee Jyväskylään, kun Joni Rahunen aloittaa yrityksen osakkaana ja Keski-Suomen toimintojen vastaavana.

Kata Safetyn tarina

Kohti ääretöntä ja sen yli – Kata Safetyn tarina

Ajatus omasta yrityksestä oli hiipinyt mieleeni jo hyvä tovi ennen kuin asia konkretisoitui y-tunnuksen muodossa. Noihin aikoihin päivätyöni oli sähkötarvikkeiden myyntiä teollisuusasiakkaille SLO:lla. Lisäksi olin ja olen edelleen sivutoimena sopimuspalomiehenä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella.

Halusin työelämältä enemmän, halusin kehittää itseäni. Mieli paloi yrittäjyyteen, puuttui vain enää aihe, se todellinen oivallus. Vuonna 2014 aloitimme muutaman tutun kanssa sparrailuryhmän – vapaamuotoisen sellaisen. Toimittiin viestitellen ja välillä tavaten kiinnostavia aiheita pohdiskellen. Aiheet vaihtelivat myynnistä ja markkinoinnista aina omien asenteiden ja ajattelun kehittämiseen.

 

”Mieli paloi yrittäjyyteen”

Pelastuslaitoksen toiminnassa käytettävät menetelmät ja taktiikat perustuvat siihen, että esimerkiksi kiinteistöissä palo-osastojen väliset läpiviennit on tiivistetty oikeaoppisesti palokatkoilla. Päivätyöni ansiosta tiesin, että todellisuus oli kuitenkin monissa teollisuuslaitoksissa toisenlainen. Teollisuuslaitoksissa tehdään usein muutostöitä, ja esimerkiksi sähkötilojen palokatkot saattoivat olla kokonaan tekemättä tai tehty väärillä menetelmillä ja aineilla. Aloin ymmärtää mahdollisuuden yhdistää kokemustani myynnistä ja pelastusalalta.

 

 

”Aloin ymmärtää mahdollisuuden yhdistää kokemustani myynnistä ja pelastusalalta”

Kiinteistöjen palokatkojen suunnittelussa ja toteuttamisessa oli ilmeinen työsarka. Ehdotin palvelua tutulleni, jolla oli oma yritys. ”Olet hullu, jos et itse perusta yritystä tälle idealle”, tuttuni totesi. Hän myös lupautui lähtemään osakkaaksi ja avuksi yritystoiminnan käynnistämiseen. Niin sai alkunsa Suomen Turvaympyrä, elettiin vuotta 2016.

Pystyin yrittäjyyteni alkutaipaleella hyödyntämään aiempia tuttavuuksia teollisuudesta ja sain toiminnan käyntiin. Siitä huolimatta oli pelottavaa hypätä tuntemattomaan ja vakituisesta työsuhteesta yrittäjäksi. Näin jälkikäteen ajateltuna oli hyvä, ettei kaikkea eteen tulevaa osannut arvata ennalta. Olisi saattanut jäädä hyppy tekemättä.

”Varautuminen ja turvallisuus on meidän missiomme!”

”Varautuminen ja turvallisuus on meidän missiomme!”

Vierivä kivi ei sammaloidu, Kata Safetyssä suunnittelemme jo tulevaisuutta, hiomme kasvun strategiaa. Vuoden 2019 loppukesästä aloimme miettiä veljeni Jonin kanssa mahdollista laajentumista Keski-Suomeen. Jyväskylässä asuva Joni oli ollut taustalla yrityksen alkutaipaleelta lähtien ja osana aiemmin mainitsemaani sparrailuryhmää. Hän oli myös auttanut markkinoinnin ja valokuvauksen tarpeissa ja oli tietoinen yrityksen eri vaiheista. Yhteydenpitomme oli ollut lähes päivittäistä.

Vuodenvaihteessa asiat nytkähtivät eteenpäin, ja Joni Rahunen aloitti työnsä Keski-Suomen toimintojen vastaavana ja Kata Safetyn osakkaana. Tiimimme vahvistui, ja saimme uutta näkökulmaa myös markkinointiin.

”Joni Rahunen aloitti työnsä Keski-Suomen toimintojen vastaavana ja Kata Safetyn osakkaana”

Tavoitteita kannattaa ja pitää asettaa. Pitää uskaltaa kulkea uutta kohti, tarttua uusiin mahdollisuuksiin, vaikka hetkittäin pelottaisikin – oikealla asenteella, kuten Toy Story -elokuvassa legendaarinen sankarihahmo Buzz Lightyearkin: ”Kohti ääretöntä ja sen yli”.

Tavoittelemme hallittua kasvua. Kehitystoimia ovat tuotteistaminen ja mikäpä ettei myös kansainvälistyminen. Mutta niistä suunnitelmista ehkä lisää toisella kertaa.

 

Kohti ääretöntä ja sen yli”

Tulevaisuuteen katsoen, uutta kohti kuljen mielelläni verkostoituen täällä netissä ja ihan livenäkin!

 

Janne Rahunen

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Joensuu

Nokkakärrintie 3
80230 Joensuu
p. 040 175 7868
mikko.pesonen@kata.fi

Jyväskylä

Koivupurontie 4
40320 JYVÄSKYLÄ
p. 040 764 9560
joni.rahunen@kata.fi

Verkkolaskutus

Verkkolaskuosoite
003727983377

Operaattoritunnus
003721291126

Välittäjä
Maventa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.