Murupolku-navigointi

Ajankohtaista

Kata Safety Oy:n hallitustyöskentely vahvistuu – takana vahva vuosi 2020, tavoitteena kasvu ja kansainvälistyminen

Katan hallituksen johdossa jatkaa Martti Toivanen, Jouni Pitko hallituksen uusi jäsen.

Palveluliiketoiminta kiritti joensuulaisen Kata Safety Oy:n liikevaihdon liki 26 prosentin kasvuun viime vuonna. Väestönsuojelun sekä säteily- ja paloturvallisuusalan asiantuntijayhtiön liikevaihto oli reilut 400 000 euroa. Katan hallitustyöskentelyyn Martti Toivanen ja Jouni Pitko tuovat vahvaa kehittämiseen kansainvälisen liiketoiminnan kokemusta.

Viime maaliskuussa alkanut koronapandemia aiheutti sen, että teollisuuden palokatkopalveluihin tuli alkuvuonna joitakin viivästyksiä. Lentoliikenteen pysähtyminen puolestaan vaikeutti joidenkin komponenttien saatavuutta. Onneksi varsin ripeästi löysimme tilanteeseen korvaavan logistisen ratkaisun, Kata Safety Oy:n toimitusjohtaja Janne Rahunen kertoo.

Koronavuodella oli Katan liiketoimintaa ajatellen myös positiivinen kääntöpuoli; turvallisuustietoisuus lisääntyi ja varautumisen merkitys korostui.

Heinäkuussa Jyväskylän senioritalon tulipalo oli niin ikään pysäyttävä uutinen, joka aktivoi kiinnittämään huomiota palokatkojen toteutuksiin.

Poikkeuksellisen dynaaminen firma”

John Deere Forestry Oy:n tehtaanjohtajana ja Mantsinen Groupin toimitusjohtajana pitkän uran tehnyt Martti Toivanen on johtanut Kata Safetyn hallitustyöskentelyä viime vuodesta lähtien.

Tutustuin Rahusiin yrityskummin ominaisuudessa pari vuotta sitten. Ymmärsin nopeasti yrityksen kasvu- ja kehityspotentiaalin. Kata on poikkeuksellisen dynaaminen firma, jossa kehittäminen on ilmiömäistä, Kata Safetyn hallituksen puheenjohtaja Martti Toivanen kiteyttää.

Dynaamisuudesta puhuessaan Toivanen viittaa myös Katassa viime vuonna käynnistettyyn laajaan tuotekehitysprojektiin. Projektin startti on luontevaa jatkoa viime vuonna läpiviedylle liiketoimintojen selkeyttämiselle.

Palvelujen ja tuotteiden kehittämisen ytimessä on asiakas. Asiakasymmärrys rakentuu kuuntelemisesta, valppaudesta havainnoida ja taidosta reagoida palautteeseen. Tämä on keskeinen Katan kehittämistoimien ajuri.

Vahvuutta myynnin konseptointiin

Pitkän uran kansainvälisessä liiketoiminnassa tehnyt Jouni Pitko aloitti hallitustyöskentelyn Kata Safetyssä vuoden 2021 alussa. Pitko on toiminut Assa-Abloy-konsernissa liiketoimintajohtajana, vientijohtajana ja toimitusjohtajana sekä kotimaassa että myös Ranskassa ja Englannissa.

Kiinnostuin yhteistyöstä kuullessani, että yhtiö hakee vahvuutta myynnin konseptointiin ja kansainvälistymiseen. Kata Safety on yritys, jolla on merkittävästi potentiaalia niin kotimaassa kuin viennissäkin, arvioi Pitko.

Lisätiedot

Kata Safety Oy

Janne Rahunen

045 196 4006

janne@kata.fi

Kata Safety Oy on suomalainen väestönsuojelun sekä säteily- ja paloturvallisuusalan asiantuntija. Palveluihin kuuluvat väestönsuojan tarkastukset ja vuosihuollot, kannettavien KATA ® -säteilymittareiden valmistus ja määräaikaistarkastus. Kata Safety kartoittaa ja asentaa myös kiinteistöjen palokatkoja. www.kata.fi