Murupolku-navigointi

Paloturvalliset kodit ja työpaikat - palokatkot kiinteistöjen ylläpidossa

Olipa kyseessä taloyhtiö, liikekiinteistö tai julkinen rakennus, autamme palokatkojen nykytilan selvittämisessä ja asennusten suunnittelussa. Neuvomme ja opastamme tarpeidesi mukaan! Isännöitsijä, kiinteistöpäällikkö tai hallituksen jäsen - ole rohkeasti yhteydessä.

Palokaasut kuriin

Palokaasut kuriin

Tulipalon sattuessa palosta syntyvät myrkylliset kaasut ovat hengenvaarallisia. Palokaasujen ja tulen leviämistä talotekniikan läpivientien kautta pystytään rajamaan oikeaoppisten palokatkojen avulla. Ne antavat aikaa poistumiselle ja pelastuslaitoksen työskentelylle.

Asumismukavuutta palokatkoista

Oikein tiivistetyt läpiviennit toimivat palon rajaamisen lisäksi myös pöly- ja äänikatkoina. Ne estävät äänien ja epäpuhtauksien kulkeutumisen tilasta toiseen lisäten asumismukavuutta. Pölyn pääsyn estäminen esimerkiksi teknisiin tiloihin pienentää sähkölaitteiden kuormitusta.

Palokatkot

Nykytilan selvitys

Kiinteistöissä tehdään sen elinkaaren aikana muutostöitä, joista saattaa aiheutua puutteita palo-osastojen välisiin läpivienteihin. Palokatkojen nykytilan kartoituksella selvität ongelmakohdat helposti.

Korjausten suunnittelu

Joskus puutteet palokatkoissa ovat pieniä ja ne on helppo hoitaa kerralla kuntoon. Toisinaan tarvitaan suunnitelma järkevästä toteutuksesta, jotta toimenpiteet ovat riittäviä, mutta ei ylimitoitettuja.

Tarjous korjauksista

Kata Safety kartoittaa palokatkojen kunnon. Mikäli korjaustarpeita ilmenee, teemme sinulle selkeän tarjouksen tarvittavista korjaustöistä.

Kata Safetyn Janne ja Joni Rahunen kartoittamassa kiinteistön sähkötilan palokatkoja

Kartoita kiinteistön nykytila, niin säästyt yllättäviltä kustannuksilta

Rakennusten kuntokartoitusten ja palotarkastusten yhteydessä havaitaan usein puutteita. Näissä tarkastuksissa on perin harvoin madollista keskittyä tarkemmin palokatkoihin; ilmi tulee ehkä yksittäisiä huolenaiheita. Tämän vuoksi vastuullisena varautumisen asiantuntijana suosittelemme perusteellisen palokatkokartoituksen tekemistä. Näin toimien vialliset tai kokonaan tekemättömät palokatkot saadaan selvitettyä ja korjattua.

Ota yhteyttä

Näin pääset alkuun kiinteistön palokatkojen nykytilan selvityksessä

Olemassa olevan kiinteistön palokatkojen kunnostuksessa oleellista on osata mitoittaa tehtävät toimet niin, että huomioidaan turvallisuus, mutta ei tehdä liikaa. Kuntokartoituksessa tai palotarkastuksessa havaittujen palokatkopuutteiden jälkeen kannattaa tehdä selvitys kaikista puutteista, jotta mahdollisten palokatkokorjausten kustannukset saadaan ennakkoon selvitettyä. Ota rohkeasti yhteyttä meihin niin tehdään veloitukseton alkukartoitus. Sen jälkeen tiedämme onko jatkotoimille tarvetta vai ei.

Kysy lisää palokatkojen kartoituksesta

Palvelut

Palokatkojen alkukartoitus

0 €

 • Kierretään paloturvallisuuden kannalta kriittisimmät tilat
 • Katsotaan, onko laajemalle palokatkojen tarkastelulle tarvetta vai ei
 • Alkukartoitus voidaan tehdä yhdessä asiakkaan kanssa tai asiantuntijamme voi käydä paikalla itsenäisesti
 • Alkukartoituksesta saat huomiot sähköpostiisi valokuvien kera
 • Ehdotus laajan kartoituksen tekemisestä mikäli sille on tarvetta

Tilaa tästä

Palokatkojen laaja kartoitus

Taloyhtiöt: 200-400 € + alv 24 % – isommat liikekiinteistöt: 400-900 € + alv 24 %

 • Kiinteistön palokatkojen perusteellinen kartoitus
 • Kierretään kaikki palo-osastojen rajat ja tehdään merkinnät sähköisesti kiinteistön pohjakuviin
 • Kartoituksessa katsotaan myös vaikeat paikat, jotta saadaan kokonaiskuva selville
 • Kattava valokuvallinen raportti mahdollisista puutteista
 • Raportin läpikäynti asiakkaan kanssa ja jatkoehdotukset hinta-arvion kera

Kysy lisää

Referenssit

Katso kaikki referenssit

Puutteet palokatkoissa yllättivät

Vaikka kyseessä oli uudehko kerrostalokohde, As Oy Jyväskylän Kotikoivusta paljastui palokatkokartoituksessa puutteita. Suurin riski piili portaikon tekniikkakuilussa, jossa kerrosten välillä ei ollut lainkaan asianmukaisia palokatkoja. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Lajunen kertoo, millaisia korjaustarpeita vuonna 2000 valmistuneen talon palokatkoissa tehtiin, miten asukkaat ja osakkaat osallistettiin tekemiseen ja miten yhteistyö Kata Safety Oy:n kanssa sujui.

Tutustu referenssiin

Isännöitsijä Mikko Myllymäki, THR Palvelu Oy

Kun asiakkaat ovat valtakunnallisesti toimivia kiinteistösijoittajia, kiinteistömanagerin kumppaniverkostolta vaaditaan timanttista osaamista ja asiakaslähtöistä ajattelua. Juuri siksi THR Palvelu Oy valitsi väestönsuojien tarkastusten ja huoltojen sekä palokatkojen asiantuntijakumppaniksi Kata Safetyn.

Tutustu referenssiin

Ortopediatalojen palokatkot Jyväskylässä

Kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö Develon rakennuttamat As Oy Jyväskylän Ortopedian ja Vaasankatu 2:n vuokrakerrostalot valmistuivat syksyllä 2022.  Kvr-urakoinnin toteutti Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy. Kohteiden palokatkourakoinnista vastasi Caupo Group Oy. Caupon kumppanina palokatkojen asennustyöt toteutti Kata Safety Oy. Luottotiimi – sellaisen ammattirakennuskemikaalien ja -tarvikkeiden kehittäjä sekä palokatkotuotteiden maahantuoja Caupo Group halusi Rakennustoimisto Aloselle tarjota. Jyväskylän keskustaan oli […]

Tutustu referenssiin

Katso kaikki referenssit

Joni Rahunen, Jyväskylä

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 764 9560

Mikko Pesonen, Joensuu

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 175 7868

Kyllä, haluan kuulla lisää palokatkopalveluista!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tilaan palokatkokartoituksen

"*" näyttää pakolliset kentät

Tilaan*
Max. tiedoston koko: 100 MB.
Voit halutessasi liittää kohteen laskutustiedot pdf- tai jpg -muodossa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.