Murupolku-navigointi

Väestönsuojan varusteet

Oikeanlainen varustelu on olennainen osa väestönsuojien ylläpitoa. Jotta lain vaatima 72 tunnin käyttöönottoaika toteutuu, on väestönsuojasta löydyttävä tietyt varusteet. Tilaa varusteita erikseen tai tilaa meiltä väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe, johon sisältyy varusteinventaario.

Väestönsuojan perusvarusteet

Väestönsuojassa tulee olla suojaluokan ja rakennusvuodesta riippuen tietyt perusvarusteet. Tutustu valikoimaamme ja tilaa varusteet perille saakka toimitettuna.

Varavesisäiliö 1000 litraa

394 € + alv 24 %

 

 

Varavesisäiliö VS-6/1000L. Tarkoitettu kaikkiin väestönsuojiin (K, S1, S3, S6). Varavesisäiliön tilavuus on 1000 litraa. Se vie vain pienen säilytystilan normaaliaikana (eli tyhjänä). Vesisäiliö on täysin umpinainen ja ilmatiivis.  Mitoitus: 40 l / varsinainen suoja-alan m2

Tilaa tästä

Varavesisäiliö / jäteastia 100 litraa

64 € + alv 24 %

 

 

Varavesisäiliö VS-3/100L tai Jäteastia JS-3 100 l. Kannellinen muoviastia, jossa kantokahvat. Tarkoitettu kaikkiin väestönsuojiin. Mitoitus varavesisäiliönä: 40 l / varsinainen suoja-alan m2, eli noin 30 l / suojapaikka. Mitoitus jäteastiana: 15 l/ varsinainen suoja-alan m2

 

Tilaa tästä

Sulkuteltat

1650 x 2150 mm 616 € + alv 24 %

1950 x 2150 mm 802 € + alv 24 %

 

Sulkuteltta ST-1 on tarkoitettu K- ja S1-luokan väestönsuojiin. Sulkuteltta estää suojaoven kautta tapahtuvissa kauttakuluissa vaarallisia aineita sisältävän ulkoilman pääsyn suojaan. Sulkuteltan koko on 1650 x 2150 mm (SO-ovi 900x 2000mm) ja 1900 x 2150 mm (SO-ovi 1200 x 2000 mm).

Tilaa tästä

Perusvarusteet 2

Kuivakäymäläkomerot

1-osainen 378 € + alv 24 %

2-osainen 555 € + alv 24 %

3-osainen 766 € + alv 24 %

Kuivakäymäläkomero on tarkoitettu K-, S1- ja S3 -luokan väestönsuojiin. Suojassa on oltava yksi käymälä 20 m2 kohden, eli noin yksi kuivakäymälä 30 henkeä kohden.
Käymäläkomero toimitetaan yksittäisenä (KH-3/1) tai kahden ja kolmen ryhminä (KH-3/2 ja KH-3/3).

Tilaa tästä

Kuivakäymäläkaluste

46 € + alv 24 %

76 € + alv 24 % (sisältää varapussirullan ja sidontanarut)

 

Kuivakäymäläkaluste on tarkoitettu kaikkiin väestönsuojiin (S1, S2 ja kalliosuoja). Muovisen käymäläastian tilavuus on 38 l. Mitoitus: 1 kpl / 20 m2 varsinainen suoja-ala. Lisäksi tilattavissa:
16 kpl muovisäkkejä ja sidontanarut.

Tilaa tästä

Säteilymittari KATA DGM-1500 Turva

680 € + alv 24 %

 

 

Suositellaan hankittavaksi yli 100 henkilön väestönsuojiin taloyhtiöissä sekä teollisuus- ja liikekiinteisöjen väestönsuojiin. Helppokäyttöinen ja tarkka Kata DGM-1500 Turva on Suomen suosituin säteilymittari.

 

Tilaa tästä

Suosituimmat varustepakit

Lainsäädäntö väestönsuojan varusteiden osalta ei ole yksiselitteinen. Tarkkaa listausta ei varsinkaan vanhempien suojien osalta ole laissa tai asetuksessa ja uudempien suojien osalta mainitaan vain tietyt varusteet. Toisaalta jotta väestönsuojasta on hyötyä tosi paikan tullen ja jotta lain vaatima käyttöönottoaika toteutuu, on siellä hyvä olla tietty varustelutaso. Olemme koonneet alan hyvien toimintatapojen ja viranomaissuositusten perusteella erikokoisiin väestönsuojiin soveltuvia varusteratkaisuja.

AB+S -varustepakki taloyhtiöön

1080 € + alv 24 %

Alle 100 henkilön taloyhtiön väestönsuojaan (suojan koko 20-75 m²). Suureen osaan taloyhtiöiden väestönsuojista menee tämä varustepakki, joka sisältää kaiken tarvittavan kätevässä vanerilaatikossa.

Muistathan tilata joditabletit erikseen.

>>Katso varustepakin sisältö

Tilaa tästä

2AB+S -varustepakki taloyhtiöön

1440 € + alv 24 %

Yli 100 henkilön taloyhtiön väestönsuojaan (suojan koko 76-150 m²). Sisältää kaiken tarvittavan kätevässä vanerilaatikossa.

Muistathan tilata joditabletit erikseen.

>>Katso varustepakin sisältö

Tilaa tästä

CDF -varustepakki pieneen teollisuus- tai liikekiinteistön väestönsuojaan

1310 € + alv 24 %

Alle 100 henkilön teollisuus- ja liikekiinteistön väestönsuojaan (suojan koko 20-75 m²). Tämä varustepakki soveltuu esimerkiksi teollisuuden tuotantolaitoksen, muun yrityksen toimitilan, koulun, päiväkodin tai kauppakeskuksen pieneen väestönsuojaan. Sisältää kaiken tarvittavan kätevässä vanerilaatikossa.

Muistathan tilata joditabletit erikseen.

 

>>Katso varustepakin sisältö

Tilaa tästä

HCDF -varustepakki isoon teollisuus- tai liikekiinteistön väestönsuojaan

1660 € + alv 24 %

Yli 100 henkilön teollisuus- ja liikekiinteistön väestönsuojaan (suojan koko 76-150 m²). Tämä varustepakki soveltuu esimerkiksi teollisuuden tuotantolaitoksen, muun yrityksen toimitilan, koulun, päiväkodin tai kauppakeskuksen suureen väestönsuojaan. Sisältää kaiken tarvittavan kätevässä vanerilaatikossa.

Muistathan tilata joditabletit erikseen. HCDF -pakkiin suositellaan myös erikseen tilattavaa säteilymittaria.

>>Katso varustepakin sisältö

Tilaa tästä

Väestönsuojan varusteita tumman puulaatikon päällä: kaasunaamari, suojasidepakkaus, ensisiteitä, vedensäilytysaine ja joditabletteja

Etkö löytäntyt sopivaa varustepaketia?

Ei hätää. Ota yhteyttä väestönsuoja-asiantuntijaamme niin selvitämme asian ja autamme oikeiden varusteiden valinnassa. Autamme myös laskemaan väestönsuojan henkilömäärän, jos se ei ole tiedossasi.

Ota yhteyttä

Referenssit

Katso kaikki referenssit

Isännöitsijä Mikko Myllymäki, THR Palvelu Oy

Kun asiakkaat ovat valtakunnallisesti toimivia kiinteistösijoittajia, kiinteistömanagerin kumppaniverkostolta vaaditaan timanttista osaamista ja asiakaslähtöistä ajattelua. Juuri siksi THR Palvelu Oy valitsi väestönsuojien tarkastusten ja huoltojen sekä palokatkojen asiantuntijakumppaniksi Kata Safetyn.

Tutustu referenssiin

Tarkan euron PKO ei tuhlaa, vaan pitää väestönsuojansa tiptop-kunnossa

Noin 250 000 neliötä ja 90 kiinteistöä eri puolilla Pohjois-Karjalaa – kauppa- ja liiketiloja, hotelleja, ravintoloita ja pysäköintitiloja. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan muhkeaan kiinteistömassaan kuuluu myös kymmeniä väestönsuojia. Niiden huolloista ja tarkastuksista huolehtii joensuulainen Kata Safety Oy.

Tutustu referenssiin

Katso kaikki referenssit

Kyllä, haluan tilata väestönsuojan varusteita!

Tyypillinen toimitusaika on tällä hetkellä 1-2 viikkoa. Saat tarkan toimitusajan tilausvahvistuksen yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Max. tiedoston koko: 100 MB.
Voit halutessasi liittää kohteen laskutustiedot pdf- tai jpg -muodossa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Joni Rahunen, Jyväskylä

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 764 9560

Mikko Pesonen, Joensuu

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 175 7868

Kyllä, haluan kuulla lisää väestönsuojan varusteista

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Varusteinventaario kuuluu väestönsuojan tarkastuspalveluumme

Mikäli et halua itse käydä läpi varustepuutteita, teemme sen väestönsuojan tarkastuksen ja tiiveyskokeen yhteydessä. Tutustu palveluumme.

Tutustu tarkemmin