Murupolku-navigointi

Säteilymittaus

Suomalainen KATA-säteilymittari kehitettiin pian Tsernobylin tuhoisan ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen vuonna 1986. Innovaatiosta tuli nopeasti Suomen suosituin säteilymittari. Säteilyturvallisuudessa varautumisen merkitys on vuosikymmenten mittaan korostunut. Siksi Kata Safety tarjoaa säteilymittareiden valmistuksen ja määräaikaistarkastusten lisäksi myös säteilyn mittaamisen koulutusta.

Kata Safety on myös säteilymittauksen innovatiivinen tuotekehittäjä. Kehitystyötämme ohjaavat asiakastarpeen ymmärrys, käytettävyys ja luotettavuus sekä digitalisaatio. Säteilymittauksen asiakkaitamme ovat teollisuus, terveydenhuolto ja julkishallinto. Merkittävä osa Suomen väestönsuojista on varustettu KATA-säteilymittareilla.

Ota yhteyttä

Palvelut

Säteilymittareiden tarkastus ja kalibrointi

Kata Safety tarkastaa kaikki säteilymittarit merkistä riippumatta. Tarkastukset ja KATA®-mittareihin myös huollot tehdään omalla tehtaallamme Pohjois-Karjalassa.

Tutustu tarkemmin

Koulutus

 

Säteilymittauskoulutukset terveydenhuoltoon, julkishallintoon ja teollisuuteen. Koulutuksissa tehdään säteily tutuksi ja tutustutaan säteilymittauksen perusteisiin.

Tutustu tarkemmin

Säteilymittarit

Säteilymittarit väestönsuojeluun, teollisuuteen ja terveydenhuoltoon. Suomen suosituin säteilymittari KATA DGM-1500 Turva on saanut rinnalleen uuden KATA-mittariperheen jäsenen, KATA® Solon.

Tutustu tarkemmin

Tuotekehitys

Tarjoamme säteilyyn liittyviä asiakaskohtaisia suunnittelu- ja valmistuspalveluja. Modernit tuotantotilamme Joensuussa mahdollistavat vaativienkin projektien läpiviemisen.

Tutustu tarkemmin

Säteilymittaus

Kotimainen KATA

Huoltovarmuus on noussut tärkeäksi teemaksi varautumiskeskustelun yhteydessä. Valmistamme kaikki mittalaitteet tehtaallamme Joensuussa. Uuden säteilymittarimme KATA Solon muovituotevalmistus on myös siirretty Joensuuhun.

Säteilymittauskoulutus luo turvaa

Terveydenhuollossa ja teollisuudessa käytetään säteilyä ja usein ainoa tapa osoittaa työskentely-ympäristön turvallisuus on mitata säteilyä ja osoittaa siten säteilyn käytön turvallisuus. Moni osaa käyttää yksinkertaiseksi luotua mittaria teknisesti, mutta mitä säteilymittarin näytöllä näkyvät mittarit oikeasti tarkoittavat?

KATA DGM-1500 säteilymittari

Suomalaista tuotantoa

Kaikki mittalaitteemme valmistetaan tehtaallamme Pohjois-Karjalassa. Olemme kiinnittäneet huomiota toimitusvarmuuteen ja osa komponenttitoimittajistamme ovat myös lähialueilta.

Referenssit

Katso kaikki referenssit

Säteilymittarit – check!

Suuronnettomuus, kriisitilanne, jopa sota. Nämä kaikki ovat tilanteita, joihin Suomen 22 pelastuslaitosta varautuu joka ikinen päivä. Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksissa osa varautumista on kuluvana vuonna ollut säteilymittareiden tarkastus ja huolto. Serviisin kumpaisellekin pelastuslaitokselle tuottaa Kata Safety Oy. Pohjois-Savon pelastustoimen alueeseen kuuluvat Ylä-Savon, Koillis-Savon, Kuopion, Sisä-Savon ja Varkauden seutukunnat. Pelastuslaitoksen alueella toimii noin 30 paloasemaa.  Pohjois-Savon […]

Tutustu referenssiin

Siun soten ympäristöterveys otti säteilyn haltuunsa

Kun Siun soten ympäristöterveyden väki päivitti lakisääteistä häiriötilannesuunnitelmaansa, tunnistettiin tarve säteilyn ja säteilymittauksen koulutukseen.

Tutustu referenssiin

Katso kaikki referenssit

Elina Rahunen

Säteilymittarit

+358 400 421 467

Yhteyshenkilösi säteilymittauksessa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko lukea lisää säteilymittareista ja -mittauksesta?

Tutustu tietopankkiimme

Tietopankkiin