Murupolku-navigointi

Väestönsuojapalvelut ammattitaidolla

Väestönsuojan laitteiden toimintakunnon varmistamiseksi laitteisto on huollettava vuosittain ja tarkastettava 10 vuoden välein.

Lakisääteinen vastuu väestönsuojista on kiinteistön omistajalla, taito ja kokemus hoitaa väestönsuojien tarkastukset, tiiveyskokeet ja huoltotyöt on meillä!

Tilaa väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe

Väestönsuojan tarkastukset ja huollot

Väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe

Väestönsuojan laitteiden toimintakunnon varmistamiseksi laitteisto on huollettava vuosittain ja tarkastettava 10 vuoden välein. Tehdyt toimenpiteet kirjataan laitekohtaisesti tarkastuksesta ja tiiveyskokeesta laadittavaan pöytäkirjaan.

Tutustu tarkemmin

Väestönsuojan vuosihuolto

Väestösuojan pitää olla käyttöönottovalmiina 72 tunnin kuluessa. Siksi väestönsuoja on huollettava ja tarkastettava säännöllisesti. Me huolehdimme siitä, että vastuullasi oleva väestönsuoja täyttää lain vaatimukset jatkuvasti.

Tutustu tarkemmin

Väestönsuojan modernisointi ja varusteet

Väestönsuojan modernisointi

Toteutamme vanhojen väestönsuojien uudistamiset aina yksittäisestä suojapuhaltimen asennuksesta laajempiin projekteihin, joissa uusitaan koko väestönsuojan tekniikka ja varusteet.

Tutustu tarkemmin

Väestönsuojan varusteet

Väestönsuojan varusteet ja laitteet tulee pitää lain mukaan pitää toimintakunnossa. Saat kauttamme väestönsuojan pakolliset varusteet – tarkastuksen yhteydessä tai erikseen.

Tutustu tarkemmin

Gsm-passiiviantenni

Väestönsuojassa tulee olla matkaviestimen käytön mahdollistava tekninen järjestelmä tai puhelinyhteys. Väestönsuojan kiinteä puhelinyhteys voidaan vaihtaa nykyaikaiseen GSM-yhteyteen.

Tutustu tarkemmin

Usein kysyttyä väestönsuojista?

Mitä kiinteistön omistajan tulee tietää väestönsuojista?

  1. Kuka vastaa väestönsuojan ylläpidosta eli tekee vuosihuollot ja tarkastukset.
  2. Onko tarkastus ja tiiveyskoe tehty kymmenen vuoden välein ja löytyykö siitä pelastusviranomaiselle kelpaava raportti, jossa käy ilmi tiiveyskokeen tulos?
  3. Ovatko väestönsuojan varusteet tallessa ja voimassa?

Kuka vastaa väestönsuojan tarkastuksesta ja tiiveyskokeesta?

Tarkastus ja tiiveyskoe saattaa kuulua huoltoyhtiölle tai tilataan erikseen väestönsuojan tarkastuksiin erikoistuneelta yritykseltä. Vastuu tehdystä tarkastuksesta on aina kiinteistön omistajalla.

Tarkastuksesta ja tiiveyskokeesta saat kirjallisen raportin, jossa näkyy kohta kohdalta tarkastetut asiat sekä tiiveyskokeen tulos. Tätä dokumenttia kysytään palotarkastuksen yhteydessä.

Lue lisää tarkastuksesta ja tiiveyskokeesta

Mitkä ovat väestönsuojan lakisääteiset varusteet?

Yksiselitteistä vastausta ei laissa ole, mutta lähtökohtana pidetään, että suojan työkalut tulee olla sekä suojeluhenkilöstön varusteet. Vanerinen varustepakki ja sen sisältö väestönsuojassa antavat jo hyvän kuvan vaadittavista varusteista. Rakennusluvassa on suojaan määritetty tietty varustetaso. Huomioi, että osa varusteista on uusittava määräajoin; esimerkiksi kaasunaamarit, joditabletit sekä sidetarpeet.

Lue lisää väestönsuojan varusteista

Et saa pelkkää vikalistaa, vaan laitamme väestönsuojasi kerralla kuntoon

Tarkastuksen toteuttaa koulutettu väestönsuojan tarkastaja. Varmistamme, että väestönsuojan koneet ja laitteet on huollettu valmistajan ohjeiden mukaan kerran vuodessa ja määräajoin uusittavat varusteet ovat ajan tasalla. Saat tarkastuksesta ja tiiveyskokeesta aina paloviranomaisen hyväksymän raportin.

Ota yhteyttä

Väestönsuojiin liittyvissä asioissa meihin luottavat

Katso kaikki referenssit

Väestönsuoja kuntoon – varusteita ja viestiyhteyttä unohtamatta

As Oy Jyväskylän Kotikoivussa väestönsuoja päätettiin panna kuntoon osana taloyhtiön kokonaisturvallisuutta. Käytännön toteutuksesta huolehti Kata Safety. Asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Lajunen kertoo, millaisia varautumisen ja turvallisuuden toimenpiteitä vuonna 2000 valmistuneessa yhtiössä tehtiin - GSM-passiiviantennin asennusta myöten.

Tutustu referenssiin

Isännöitsijä Mikko Myllymäki, THR Palvelu Oy

Kun asiakkaat ovat valtakunnallisesti toimivia kiinteistösijoittajia, kiinteistömanagerin kumppaniverkostolta vaaditaan timanttista osaamista ja asiakaslähtöistä ajattelua. Juuri siksi THR Palvelu Oy valitsi väestönsuojien tarkastusten ja huoltojen sekä palokatkojen asiantuntijakumppaniksi Kata Safetyn.

Tutustu referenssiin

Tarkan euron PKO ei tuhlaa, vaan pitää väestönsuojansa tiptop-kunnossa

Noin 250 000 neliötä ja 90 kiinteistöä eri puolilla Pohjois-Karjalaa – kauppa- ja liiketiloja, hotelleja, ravintoloita ja pysäköintitiloja. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan muhkeaan kiinteistömassaan kuuluu myös kymmeniä väestönsuojia. Niiden huolloista ja tarkastuksista huolehtii joensuulainen Kata Safety Oy.

Tutustu referenssiin

Katso kaikki referenssit

Joni Rahunen, Jyväskylä

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 764 9560

Mikko Pesonen, Joensuu

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 175 7868

Kyllä, väestönsuojamme tarvitsee tarkastuksen!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko lukea lisää väestönsuojista?

Tutustu tietopankkiin

Katso usein kysytyt kysymykset