Murupolku-navigointi

Ajankohtaista

Mukana ketterässä kasvutarinassa

Mikko Pesonen (34) aloitti työnsä Kata Safetyn asiakkuuspäällikkönä marraskuussa 2022. Plakkarissa on yli 10 vuoden kokemus turvallisuusalalta, pitkälti suuryrityksissä. Haasteista innostuva ja työn merkityksellisyyttä arvostava ammattilainen näki Katan avoimessa työpaikassa tulevaisuuden.

Mies on nuori, mutta montaa ehtinyt. Ammattikoulusta sähköautomaatioasentajaksi vuonna 2007 valmistuneen Mikko Pesosen polku johti varhain turvallisuusalalle. Ura eteni vartijasta turvalaiteasentajaksi, järjestelmäasiantuntijasta huoltopäälliköksi ja aluepäälliköksi. Työnantajina olivat muun muassa Vartiointi Tanskanen Oy, ISS Palvelut, ISS Security, Prevent 360 Turvallisuuspalvelut ja Avarn Security Oy. Katalle Pesonen siirtyi Turvakolmio Groupista. Lähdön hetkellä oli tiedossa jo sekin, että Turvakolmio oli yrityskaupan myötä sulautumassa Loihde Trust Oy:hyn.

  • Pysyvää vuosien mittaan oli muutos. Työnkuvaan on kuitenkin kaiken aikana kuulunut turvallisuus ja varautuminen. Asiakaskunta muodostui laajaksi julkishallinnosta ja viranomaisista yrityksiin, Pesonen kiteyttää todeten, että Katan myötä nyt myös isännöintitoimiala ja taloyhtiöt ovat tulleet tutuiksi.
Kata Safetyn Mikko Pesonen

Kontrastien pohdintaa

Pesonen ei ole urallaan kavahtanut haasteita, saati titteleiden vaihtumista. Muutoksiin on pitänyt tottua, kun isot yhtiöt ovat järjestelleet omistuksiaan uusiksi. Suuruuden ekonomiasta on hyötynsä, mutta myös haittansa – koko aiheuttaa monesti hitautta. Ripeänä ja ratkaisukeskeisenä ammattilaisena päätöksenteon pitkittyminen ja odottelu ei ole juuri miestä innostanut.

  • Esimerkiksi pörssiyhtiössä yhdellä työnjohtajalla on perin rajalliset vaikutusmahdollisuudet, kun pitäisi ripeästi löytää ratkaisu vaikkapa tarvittaviin resursseihin.

Keskusteleva työyhteisö

Kata Safetyn Joensuun-toimipisteessä Mikko Pesosen tärkein tehtävä on väestönsuoja- ja palokatkoasiakkuuksista huolehtiminen: asiakasyhteyksien luominen, palvelutarpeen kartoitus, aikatauluvastuu, asiakkaiden kuunteleminen sekä ripeä reagointi palautteisiin. Työpaikkailmoituksen tehtävänkuvaus osui paremmin kuin hyvin miehen ajattelumaailmaan.

  • Tiesin Katan paikalliseksi yritykseksi. Aiemmassa työpaikassa ollessani olin Rahusten yritykseltä tullut tilanneeksi myös väestönsuojahuollon palvelua. Oli käsitys siitä, mitä he tekevät ja miten. Yritys vaikutti monella tapaa kiinnostavalta.

Mikko Pesonen mainitsee erityisenä plussana Katan työyhteisön keskustelukulttuurin. Henkilökemiat loksahtivat kohdilleen jo ensitapaamisessa.

  • Joustava, ketterä, keskusteleva porukka. Asioista puhutaan yhdessä, jokainen tulee kuulluksi, työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa. Sujuva viestintä niin firman sisällä kuin ulkoisestikin on kehityksen tärkeä voimavara.

Katan asiakkuuspäälliköllä on laaja työkenttä. Pesonen pitää tärkeänä, että vaikka asiakasyhteydet ja myynti ovat työn ydintä, jonkinlainen tuntuma asennustöihin täytyy säilyttää.

  • Lähden tosi mielelläni myös asennushommiin. On tärkeää ymmärtää, mitä kentällä oikeasti tehdään – vaikea olisi johtaa, ellei tietäisi, mitä pitää johtaa.

”Asioista puhutaan yhdessä, jokainen tulee kuulluksi, työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa”

Oppimisen halua

Vuosina 2013–2015 Mikko Pesonen jatkoi opintojaan suorittamalla turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon. Keväällä 2020 hän tuumasi, että on jälleen aika täydentää osaamistaan. Pesonen ryhtyi opiskelemaan liiketaloutta Karelia-ammattikorkeakoulussa. Ei aikaakaan, kun valintakurssin oli suoritettu. Pian Kareliasta tuli viesti, että hänet oli hyväksytty jatkamaan opintojaan. Monimuoto-opinnot työn ohessa etenivät tavoitteellisesti.

  • Vaikkei se aina helppoa ole ollut, perheellisellä aika on rajallista. Nyt opinnot kuitenkin alkavat olla loppusuoralla. Edessä on vielä opinnäytetyö, jonka aiheen toivon voivani kytkeä tavalla tai toisella työskentelyyn Kata Safetyssä.
  • Ilman muuta opintojen aloittaminen vuonna 2020 antoi lisäkipinän hakea Katan asiakkuuspäällikön paikkaa. Opintojen myötä kiinnostus ja ymmärrys yrityksen kehittämiseen liittyviin asioihin vahvistui.

Asiakkuuspäällikkönä Mikko Pesonen kuuluu myös Katan Safetyn johtoryhmään. Johtoryhmätyöskentelyyn Pesonen tuokin arvokkaan lisän. Sen lisäksi, että työkalupakista löytyvät nyt tuoreet opintojen eväät, ammennettavaa riittää myös aiemmasta työkokemuksesta ja laajoista verkostoista.

Uutta kohti

Kata Safety kasvaa ja kehittyy. Taloon tarvitaan jatkossakin uusia työntekijöitä. Joensuun Papinkankaalle nousevien uusien tilojen myötä työtilat kaikkineen tulevat olemaan viimeisenpäälle tikissään.

  • Itseäni ajatelleen uusien tilojen sijainti on mitä parhain – työmatka lyhenee olennaisesti. Asentajia ajatellen yksi merkittävä parannus on varastotila. Ja toki säteilymittariliiketoimintaa ajatellen uudet tilat ovat iso kehitysaskel. Olen mieluusti mukana tässä kasvutarinassa!

Ajankohtaista nyt

Läsnäoloa ja asennetta

Pitkään peräti uinunut mielenkiinto väestönsuojia kohtaan ryöpsähti keväällä 2022. Ihmisillä oli valtava tiedontarve.

Lue kirjoitus

Ajankohtaista 13.5.2024

Päivämäärä kalenterissa pakottaa mukavasti

Toimitusjohtajana muistan asioiden moninaisuuden ja tapahtumien nopeuden. Elettiin vuotta 2019. Pöydällä oli monta asiaa pohdittavaksi: toimitilakysymys, tuotekehityksen tarve, hallittu kasvu, rekrytoinnit.

Lue kirjoitus

Ajankohtaista 14.3.2024

Kata kuuntelee Keski-Suomea

Itselleni Keski-Suomi on ollut kotimaakunta viimeiset 20 vuotta. Keski-Suomi on ottanut pohjoiskarjalaisen sydämellisesti vastaan. Hyvin on asemoitunut Jyväskylään myös Kata Safety Oy

Lue kirjoitus

Ajankohtaista 27.2.2024