Murupolku-navigointi

Potilasannosmittaus

VacuDAP potilasannosmittari ja sen osia pöydällä

VacuDAP-pinta-alan annosmittari röntgentutkimusten ja hoitotapahtumien potilasannosmittauksiin

Kata Safety on VacuDAP-annosmittarin valtuutettu maahantuoja. Saksalaisen VacuTec Messtechnik GmbH:n valmistamaa pinta-alan annosmittaria käytetään johtavissa tutkimus- ja hoitolaitoksissa ympäri maailmaa. VacuDAP mahdollistaa potilaan saaman säteilyannoksen mittaamisen luotettavasti ja helposti. Mittalaite kertoo välittömästi kuvanoton tai läpivalaisun jälkeen potilaan saaman säteilyannoksen suureella mGycm2.

Mittalaite koostuu ionisaatiokammiosta, elektroniikkayksiköstä sekä ohjain-/näyttöyksiköstä. VacuDAP soveltuu asennettavaksi yleisimpiin röntgenlaitteisiin.

Ionisaatiokammioita on vaihtoehtoisesti neliskulmaisia tai pyöreitä (myös C-kaarikammio). Toimintojen ohjaus ja mittaustietojen näyttö voidaan hoitaa vaihtoehtoisesti joko kammioon integroiduilla toiminnoilla, erillisellä ohjain-/näyttöyksiköllä tai PC-sovelluksella. Saatavilla on myös monikammiojärjestelmä.

VacuDAP helpottaa röntgenammattilaisia säteilyannoksien mittaamisessa ja rekisteröinnissä. Mittalaite on osa röntgenosastojen laadunvarmistustyötä.

 

Valmistajan tuotesivut

Elina Rahunen

Säteilymittarit, säteilyturvallisuus

0400 421 467

Kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.