Murupolku-navigointi

Palokatkojen asennukset

Kata Safety on palokatkoasennusten asiantuntija. Olipa kyse uudiskohteen palokatkoista, korjausrakentamisesta, teollisuuden tai taloyhtiön palokatkokartoituksista ja -asennuksista, palokatkoasentajamme on palveluksessasi!

KATA Palokatkopalvelut

Palokatkot uudisrakentamisessa

Palvelemme aina palokatkojen suunnittelusta toteutukseen ja dokumentointiin saakka. Varmista uudisrakennuskohteiden viranomaismääräysten ja lakien mukainen rakentaminen.

Tutustu tarkemmin

Palokatkot korjausrakentamisessa

Palokatkojen toteuttaminen korjausrakentamisen kohteessa vaatii erityisosaamista. Kokemuksemme myös haastavista kohteista mahdollistaa projektin läpiviennin aikataulussa ja viranomaismääräykset huomioiden.

Tutustu tarkemmin

Teollisuuden palokatkot

Teollisuuden tuotantolaitoksissa tehdään usein muutostöitä, jotka vaikuttavat palokatkoihin. Palvelumme avulla selvität helposti palokatkojen nykytilan ja saat ehdotuksen mahdollisten puutteiden kuntoon laittamisesta.

Tutustu tarkemmin

Palokatkot kiinteistön ylläpidossa

Oikeaoppinen palokatkoista huolehtiminen koko kiinteistön elinkaaren ajan pelastaa ja antaa turvaa. Oli sitten kyseessä taloyhtiö tai liikekiinteistö, autamme palokatkojen nykytilan selvittämisessä ja asennusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tutustu tarkemmin

Vain oikeilla materiaaleilla ja menetelmillä toteutetut palokatkot antavat turvaa

Suunnitelmallisesti

Palokatkojen oikea-aikaisella suunnittelulla läpivientiaukkojen koko ja palokatkomenetelmä voidaan optimoida. Hyvässä palokatkosuunnitelmassa huomioidaan palokatkon koko elinkaari (muutokset, lisäykset ym.). Asiakkaan tarpeista riippuen meillä on valmius tehdä itse palokatkosuunnitelmia tai tehdä kiinteää yhteistyötä asiakkaan valitseman palokatkosuunnittelijan kanssa.

Asiantuntijatyönä

Tunnemme Suomen palomääräykset sekä palokatkoihin liittyvät määräykset ja ohjeistukset. Palokatkot voidaan tehdä siihen tarkoitukseen valmistetuilla massoilla, pinnoitteilla, levytyksillä, valmiilla tuotteilla tai näiden yhdistelmillä. Tunnemme perusteellisesti markkinoilla olevat palokatkomateriaalit.

Kata Safetyn asiantuntijat kartoittamassa sähkötilan palokatkoja

Kata Safetyn palokatkopalvelut

  • Kartoitus
  • Suunnittelu
  • Asennukset ja korjaukset
  • Väliaikaiset palokatkot
  • Kunnossapito
Ota yhteyttä

Referenssit

Katso kaikki referenssit

Ortopediatalojen palokatkot Jyväskylässä

Kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö Develon rakennuttamat As Oy Jyväskylän Ortopedian ja Vaasankatu 2:n vuokrakerrostalot valmistuivat syksyllä 2022.  Kvr-urakoinnin toteutti Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy. Kohteiden palokatkourakoinnista vastasi Caupo Group Oy. Caupon kumppanina palokatkojen asennustyöt toteutti Kata Safety Oy. Luottotiimi – sellaisen ammattirakennuskemikaalien ja -tarvikkeiden kehittäjä sekä palokatkotuotteiden maahantuoja Caupo Group halusi Rakennustoimisto Aloselle tarjota. Jyväskylän keskustaan oli […]

Tutustu referenssiin

Katso kaikki referenssit

Joni Rahunen, Jyväskylä

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 764 9560

Mikko Pesonen, Joensuu

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 175 7868

Kysy lisää palokatkoasennuksista

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Paloturvallisuuden termejä

Palokatko (RIL 270-2018)

Yleisnimitys osastoivien rakennusosien osastoivien läpivientien tiivistämiselle palo-osastointia vastaavaksi kokonaisuudeksi. Palokatkojen palotekniset ominaisuudet rajoittavat palon ja savun leviämistä osastoivien rakennusosien läpivientien kautta. Paloteknisiä ominaisuuksia ovat esim. tiiviys (E), tiiviys ja eristävyys (EI) ja palonkestävyysaika.

Palo-osasto (Asetus 848/2017, RIL 270-2018)

Rakennuksen sisäpuolinen tila, josta palon leviäminen on määrätyn ajan estetty osastoivin rakennusosin tai muulla tehokkaalla tavalla.

Läpivienti (RIL 270-2018)

Rakennuksen sisäpuolinen tila, josta palon leviäminen on määrätyn ajan estetty osastoivin rakennusosin tai muulla tehokkaalla tavalla.

Osastoivaan rakennusosaan tehty muodoltaan ja kooltaan vaihteleva reikä tai aukko, jonka läpi johdetaan taloteknisten järjestelmien putkia, kanavia, johtoja, kuiluja, savupiippuja, hormeja tai kuljetinlaitteistoja.

Haluan lisätietoa palokatkoista

Tutustu tietopankkiimme

Tietopankkiin