Murupolku-navigointi

Palokatkojen asennukset

Kata Safety on palokatkoasennusten asiantuntija. Olipa kyse palokatkojen saneerauksesta tai uudiskohteiden palokatkoasennuksista, sertifioitu palokatkoasentajamme on palveluksessasi!

Tilaa palokatkoasennus

”Vain oikeilla materiaaleilla ja menetelmillä toteutetut palokatkot antavat turvaa”

Suunnitelmallisesti

Palokatkojen oikea-aikaisella suunnittelulla läpivientiaukkojen koko ja palokatkomenetelmä voidaan optimoida. Hyvässä palokatkosuunnitelmassa huomioidaan palokatkon koko elinkaari (muutokset, lisäykset ym.). Asiakkaan tarpeista riippuen meillä on valmius tehdä itse palokatkosuunnitelmia tai tehdä kiinteää yhteistyötä asiakkaan valitseman palokatkosuunnittelijan kanssa.

Asiantuntijatyönä

Tunnemme Suomen palomääräykset sekä palokatkoihin liittyvät määräykset ja ohjeistukset. Palokatkot voidaan tehdä siihen tarkoitukseen valmistetuilla massoilla, pinnoitteilla, levytyksillä, valmiilla tuotteilla tai näiden yhdistelmillä. Tunnemme perusteellisesti markkinoilla olevat palokatkomateriaalit.

Paloturvallisuuden termejä

Palokatko (RIL 270-2018)

Yleisnimitys osastoivien rakennusosien osastoivien läpivientien tiivistämiselle palo-osastointia vastaavaksi kokonaisuudeksi. Palokatkojen palotekniset ominaisuudet rajoittavat palon ja savun leviämistä osastoivien rakennusosien läpivientien kautta. Paloteknisiä ominaisuuksia ovat esim. tiiviys (E), tiiviys ja eristävyys (EI) ja palonkestävyysaika.

Palo-osasto (Asetus 848/2017, RIL 270-2018)

Rakennuksen sisäpuolinen tila, josta palon leviäminen on määrätyn ajan estetty osastoivin rakennusosin tai muulla tehokkaalla tavalla.

Läpivienti (RIL 270-2018)

Rakennuksen sisäpuolinen tila, josta palon leviäminen on määrätyn ajan estetty osastoivin rakennusosin tai muulla tehokkaalla tavalla.

Osastoivaan rakennusosaan tehty muodoltaan ja kooltaan vaihteleva reikä tai aukko, jonka läpi johdetaan taloteknisten järjestelmien putkia, kanavia, johtoja, kuiluja, savupiippuja, hormeja tai kuljetinlaitteistoja.

Kata Safetyn asiantuntijat kartoittamassa sähkötilan palokatkoja

Kata Safetyn palokatkopalvelut

  • Kartoitus
  • Suunnittelu
  • Asennukset ja korjaukset
  • Väliaikaiset palokatkot
  • Kunnossapito

Lainaukset

Keskustelemme mielellämme palokatkoasennuksista ja teemme tarjouksen niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin.

Ota yhteyttä palokatkoasiantuntijaamme Janne Rahuseen, 045 196 4006, janne@kata.fi

Joni Rahunen

Väestönsuojat, palokatkot

040 764 9560

Tilaa palokatkoasennus

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.