Murupolku-navigointi

Palokatkosuunnittelu säästää turhilta työvaiheilta ja kustannuksilta

Palokatkosuunnitelma on erityissuunnittelijan laatima suunnitelma, joka laaditaan hankkeen toteutussuunnitteluvaiheessa kohteen palo-osastoinnin ja osastoivien rakenteiden vaatimusten mukaisesti. Palokatkosuunnitelma vaaditaan usein jo rakennusluvan lupaehdoissa.

Mitä palokatkosuunnitelma sisältää?

Palokatkosuunnitelma kostuu yleensä kolmesta osasta: sijaintikaaviosta, selostusosasta ja detaljipiirustuksista.

Sijaintikaaviot

Jokainen palokatko merkitään detaljitunnuksella rakennuksen pohjakuviin. ARK-kuvien pohjalta tehdyssä sijaintikaaviossa näkyvät myös selkeästi palo-osastojen rajat ja osastointiluokka.

Selostusosa

Selostusosa on palokatkosuunnitelman kirjallinen osa, jossa avataan tarkemmin palokatkojen toteutusta työmaalla. Siinä kerrotaan käytettävät palokatkomateriaalit, joiden perusteella suunnittelu on toteutettu. Selostusosassa avataan myös tarkemmin sijaintikaaviossa käytettyjä detaljitunnuksia ja kerrotaan yleisesti kohteen palokatkojen toteutuksesta.

Detaljipiirrustukset

Detaljipiirrustukset ovat kokoelma kaikista käytettävistä palokatkomenetelmistä. Kullekin menetelmälle on tarkka työohje, jota noudattamalla työmaa-asennuksissa voidaan osoittaa, että palokatko täyttää sertifikaatin mukaiset vaatimukset.

Tutustu tarkemmin palokatkopalveluihimme

Palokatkot uudisrakentamisesa

Palvelemme aina palokatkojen suunnittelusta toteutukseen ja dokumentointiin saakka. Varmista uudisrakennuskohteiden viranomaismääräysten ja lakien mukainen rakentaminen.

Tutustu tarkemmin

Palokatkot korjausrakentamisessa

Palokatkojen toteuttaminen korjausrakentamisen kohteessa vaatii erityisosaamista. Kokemuksemme myös haastavista kohteista mahdollistaa projektin läpiviennin aikataulussa ja viranomaismääräykset huomioiden.

Tutustu tarkemmin

Palokatkot kiinteistöjen ylläpidossa

Oikeaoppinen palokatkoista huolehtiminen koko kiinteistön elinkaaren ajan pelastaa ja antaa turvaa. Oli sitten kyseessä taloyhtiö tai liikekiinteistö, autamme palokatkojen nykytilan selvittämisessä ja asennusten suunnittelussa.

Tutustu tarkemmin

Teollisuuden palokatkot

Teollisuuden tuotantolaitoksissa tehdään usein muutostöitä, jotka vaikuttavat palokatkoihin. Palvelumme avulla selvität helposti palokatkojen nykytilan ja saat ehdotuksen mahdollisten puutteiden kuntoon laittamisesta.

 

Tutustu tarkemmin

Oikea-aikainen suunnittelu varmistaa turvallisen lopputuloksen

Kun olet meidän yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa, voidaan yhteensopivat ja laadukkaat palokatkotuotteet ja -ratkaisut valita rakennuskohteen ja määräysten mukasesti. Otamme huomioon rakennustyömaan eri vaiheet ja dokumentoimme työt sähköiseen muotoon helposti saataville.

 

Ota yhteyttä

Referenssit

Katso kaikki referenssit

Ortopediatalojen palokatkot Jyväskylässä

Kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö Develon rakennuttamat As Oy Jyväskylän Ortopedian ja Vaasankatu 2:n vuokrakerrostalot valmistuivat syksyllä 2022.  Kvr-urakoinnin toteutti Rakennustoimisto Kalevi Alonen Oy. Kohteiden palokatkourakoinnista vastasi Caupo Group Oy. Caupon kumppanina palokatkojen asennustyöt toteutti Kata Safety Oy. Luottotiimi – sellaisen ammattirakennuskemikaalien ja -tarvikkeiden kehittäjä sekä palokatkotuotteiden maahantuoja Caupo Group halusi Rakennustoimisto Aloselle tarjota. Jyväskylän keskustaan oli […]

Tutustu referenssiin

Katso kaikki referenssit

Joni Rahunen, Jyväskylä

Väestönsuojat, palokatkot ja aerosolisammutus

+358 40 764 9560

Kyllä, haluan tietää lisää palokatkopalveluista! Ota yhteyttä asiantuntijaamme.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haluatko lukea lisää palokatkoista?

Tutustu tietopankkiin

Siirry tietopankkiin